2% pentru Azimut

Categoria părinte: ROOT Categorie: Despre noi Publicat: Luni, 21 Martie 2011 Tipărire Email
De ce AE Azimut ?

Pentru ca, in 7 ani de existenta, Asociatia a organizat numeroase activitati tematice (drumetii, ateliere, seminarii, stagii, tabere etc), la care au participat zeci de tineri din Bucuresti. 

Am initiat si dezvoltat mai multe proiecte in beneficiul comunitatii: Central Suburbia, Tinteste Sus, Ecoturism in Leaota, Smile. In cadrul fiecaruia dintre acestea am organizat numeroase activitati specifice, finalizate prin diferite produse de proiect. 

In 2017 ne propunem terminarea proiectului Ecoturism in Iezer-Papusa, in urma caruia ne dorim sa realizam un ghid virtual al acestui masiv montan si o harta tursitica pentru cei ce doresc sa drumeteasca pe potecile sale. In acest moment am realizat 90% din trackurile gps ale potecilor si am inceput lucrul cu un cartograf. Suntem in lucru, de asemenea, cu siteul dedicat muntilor Iezer-Papusa. Ne dorim, de asemenea, sa refacem mai multe marcaje turistice in zona masivului Leaota. Pentru finalul anului, dorim sa incepem proiectul Ecoturism in Grohotisu, in urma caruia am dori realizarea unei harti a acestor munti si a unui site de informare turistica. 

Pentru 2018 pregatim un proiect temerar de parcurgere integrala a lantului carpatic, pentru a celebra implinirea a o suta de ani de la Marea Unire. 

Pentru ca am creat si intretinem un site, www.ecoazimut.ro, ce contine numeroase materiale folositoare celor ce doresc sa practice ecoturism sau unul dintre sporturile montane si o pagina facebook, www.facebook.com/ecoazimut, pe care o actualizam permanent cu stiri si evenimente din domeniile adiacente ecoturismului. 

Ce este 2%

Prin intermediul prevederii 2% din Codul Fiscal, contribuabilii persoane fizice au posibilitatea sa directioneze 2% din impozitul pe venit catre o entitate nonprofit infiintata conform ordonantei 26/2000 cu privire la asociatii si fundatii.

Atentie, aceasta suma nu reprezinta o sponsorizare sau donatie ci este, in esenta, o parte a bugetului de stat care este directionata de catre fiecare cetatean in parte catre sectorul nonguvernamental. Legea este considerata de multi ca fiind un sprijin indirect oferit de catre stat sectorului non-profit sau un model de „filantropie de tranzitie”, data fiind aplicarea ei numai in tarile Europei de Est.

Ce trebuie sa fac?

Depinde. Daca sunteti contribuabil (daca vreti sa directionati un procent din impozitul dvs.), daca sunteti un angajator (si vreti sa aflati ce obligatii va revin in cadrul acestui sistem) sau daca sunteti o organizatie (vreti sa aflati cum puteti beneficia de acest sistem): puteti vizita sectiunile corespunzatoare din siteul: http://doilasuta.ro .

In cazul nostru, pentru a directiona 2% catre AE Azimut, completati fisa atasata (230, daca sunteti angajat) si depuneti-o la administratia financiara careia ii apartineti, sau inmanati-o unui membru al asociatiei, intrucat vom depune aceste formulare centralizat.

Fisa 230 (in format pdf, completata cu datele AE Azimut)
Accesări: 15650
Print Friendly, PDF & Email

Sustinem