Frați în Carpați Episodul 10 Munții Ciucas

Categoria părinte: Proiecte Categorie: Frati in Carpati Publicat: Joi, 22 Noiembrie 2018 Tipărire Email

2 august - Joi

 Jumătatea mea mai bună se simte mai bine. Din bunătatea nesfârșită a sufletului ei îmi spune să îmi continui visul de a lega munții românești într-o singură excursie. Trecuse o săptămâna de București.

Reconfigurarea traseului. Renunț la Munții Buzăului, scurtez traseul gândit pentru Munții Ciucaș și Grohotis, caut un partener pentru continuare. Cornel, cu care mă întorsesem din Comandau, era prins cu urgențe apărute pe parcurs. Întreb stânga-dreapta și, atunci când deja mă obișnuisem cu ideea că iar voi fi singur, îl sun într-o doară pe Laurențiu, care trebuia să fie unul din partenerii mei pentru tura din Făgăraș. Își reface programul pentru mine, miercuri seară stabilim câteva detalii și joi dimineață ne întâlnim în autogară să luăm microbuz către Cheia.

Ajungem pe la 9.30 în Cheia. Traseul de azi Valea pârâului Tâmpa-Gropsoarele - Cabana Muntele Roșu - Cabana Ciucaș - Vf Ciucaș - Șaua Tigăilor - Valea pârâului Babarunca - Cabana Babarunca. Plimbare de vară, vreme minunată, urcăm pe Plaiul Muntele Roșu și la 11 suntem la cabană.

Culmea Tigăile Mari 

Culmea Zăganu-Gropsoarele

Culmea Zăganu-Gropsoarele din Stâna Gropsoarele

Cabana Muntele Roșu

Trecem de Muntele Roșu, ajungem în Valea Berii, de unde izvorăște Teleajenul, și urcăm la Cabana Ciucaș unde pranzim vreo oră. De aici urcăm spre Vârful Ciucaș unde ajungem pe la ora 16.

Muntele Ciucaș este o bijuterie a Carpaților de Curbură, cu trasee perfecte pentru o tură de o zi sau de un week-end.

Cabana Ciucaș

Muntele Chirușca

Cheia văzută de sus

Poarta Vânturilor din Siriu - Munții Buzăului

Culmea Sipotelor

Tigaile Mari

Cetatea Tigailor Mari

Babele la sfat

Penteleu și Întorsura Buzăului

Siriu

Culmea Zăganu-Gropsoarele

Pe Ciucaș

De pe Ciucaș coborâm în Șaua Tigăilor, și apoi prin Cheile Babaruncai către Cabana Babarunca. Ajungem pe la 8 seara, destul de șifonați (Traseul prin chei e destul de sălbatic pentru ce eram eu obișnuit în Ciucaș.)

Cabana nu mai este deschisă publicului dar găsim loc de cort chiar lângă cabană. După o miercuri foarte agitată cu bagaje și planuri, ziua de azi a fost bucuria mersului pe munte. Bine am revenit în tură!

Turnul lui Goliat

Șaua Tigăilor

Vf Teslei

Cheile Babaruncai

Accesări: 1043
Print Friendly, PDF & Email

Sustinem